Meerlanden deelt gratis compost uit

Door Redactie Begin van iets moois op 3 maart 2015

“Meerlanden geeft bewoners GFT terug in de vorm van MeerCompost!”

Al sinds 2005 deelt Meerlanden op de Landelijke Compostdag gratis MeerCompost uit aan bewoners van gemeenten in de regio. Met deze jaarlijks terugkerende actie wil Meerlanden iedereen bedanken voor hun inspanningen om keuken- en tuinafval (GFT) gescheiden aan te leveren.

Met de Landelijke Compostdag wil Meerlanden bewoners bovendien laten kennismaken met het product MeerCompost dat zowel voor de bodem als voor het milieu van grote waarde is. MeerCompost is één van de 5 nuttige producten die Meerlanden maakt van ingezameld GFT. GFT is dus niet het einde van een keten maar het begin van iets moois. Door een innovatief proces van vergisten en composteren verwerkt Meerlanden dit GFT tot groengas, CO2, warmte, compost en water.

Landelijke Compostdag

In 2005 is Meerlanden begonnen met het jaarlijks uitdelen van gratis compost. Sinds 2007 wordt deze actie ook landelijk uitgezet op initiatief van de Vereniging Afvalbedrijven, waarbij GFT-composteerders zijn aangesloten, en de Branchevereniging Organische Reststoffen (BVOR), waarbij groen-composteerders zijn aangesloten.

 Lees ook hoe bloemen het best groeien met MeerCompost >