Tue. Jun 28th, 2022

Door Redactie Begin van iets moois op 11/11/2017

De dagen worden korter en de pepernoten en chocoladeletters liggen in de schappen. Kleintjes kunnen niet wachten om cadeautjes met Sinterklaas en/of Kerst uit te pakken! En niet alleen de kleintjes, bijna iedereen vindt het leuk om cadeautjes te krijgen. Maar veel mensen vinden het nóg leuker om cadeautjes te geven. Uit een onderzoek van TU Delft weten we dat “spullen” op nummer één staan in de lijst met negatieve gevolgen voor het milieu. Daarom hebben we een aantal duurzame cadeautips voor je op een rij gezet.

Geef een belevenis

Jij mag het helemaal zelf bedenken. Soms weet je goed wat iemand leuk vindt, soms moet je raden. Maar de keuze is reuze en je kunt helemaal los gaan in je creativiteit! Alleen al het idee dat je moeite doet om iets leuks te verzinnen is heel bijzonder voor degene voor wie je het doet!

Van een brunch in een pannenkoekenboerderij, middagje bowlen, avondje thuisbioscoop met bestelpizza’s tot evenementen georganiseerd door externe partijen. Een fotoshoot voor je tienerdochter, zeilen over het strand in een blokart voor je zoon, een gezellige high-tea middag voor je ouders of een romantisch uitstapje voor je geliefde. Er zijn zoveel mogelijkheden in allerlei prijsniveaus. Culturele evenementen, culinaire workshops, sportieve activiteiten, romantische uitjes… Voor iedereen iets leuks!

high tea

Meer leuke ideeën vind je op:
www.belevenissen.nl
www.cadeautjes.nl/belevenissen
www.surprisefactory.nl

Maak zelf een cadeau

Als je zelf iets maakt, hoef je geen onnodige spullen aan te schaffen. Vind jij het leuk om zelf dingen te maken, ga dan aan de slag! Of het nou koken, bakken, knutselen of schilderen is, de leukste cadeaus zijn cadeaus die met liefde zelf zijn gemaakt. Het is hip en er zijn talloze DIY (Do It Yourself) video’s met instructies om van alles en nog wat te maken. Vaak kan je hiermee ook oude dingen of materialen recyclen en een nieuw leven geven.

Wij gingen alvast aan de slag met vier cadeautjes! 1. we bakten havermout koekjes en verpakten deze in een chocoladepasta potje 2. we maakten zelf gedroogd fruit als cadeautje 3. we deden een stekjes in een potje van de kringloopwinkel 4. we verfden terracotta potjes en maakten een zelfgemaakte plantenhanger van stoer touw

Duurzame cadeaus koekjesDuurzame cadeaus 2Duurzame cadeaus 3macrame hanging basket 300x225
Meer inspiratie voor leuke zelfmaak cadeautjes? Klik hier voor leuke ideeën.

Shop vintage schatten

Spellen, boeken, 2e hands fietsen, serviesgoed, kleding, teveel om op te noemen. Als je goed zoekt, vind je leuke cadeaus voor een mooie prijs. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld terecht bij de Meerwinkel, het kringloopwarenhuis van Haarlemmermeer en omgeving.

Maar je kunt ook een leuk dagje uit naar de grootste vlooienmarkt van Europa in Amsterdam-Noord.
Bij de IJ-Hallen vind je 750 kramen met tweedehands schatten.

Geef een cadeau met een verhaal

Wil je toch graag een “nieuw” cadeau kopen, kies dan winkels of webshops met duurzame producten. Er is veel keus uit milieuvriendelijke cadeaus. Winkels zoals “ecomondo” of “feuerwear”, die bijvoorbeeld tassen, portemonnees en riemen van afgedankte brandweerslangen aanbiedt! Of de Wereldwinkel, een inspirerende cadeauwinkel vol authentieke producten uit verschillende culturen. Deze winkel streeft naar eerlijke handel in een betere wereld. Eerlijke handel door een rechtvaardige prijs voor een product, geen kinderarbeid en meer aandacht voor de verbetering van de positie van vrouwen.

Zo zie je, er zijn ontzettend veel mogelijkheden om je dierbaren ook duurzaam blij te maken. Hebben we je geïnspireerd? We zijn heel benieuwd wat je gaat doen, kopen of maken! Deel je ideeën op Facebook met ons! Dan maken we samen nog meer mensen blij.

Plezier met shoppen! Volgende week delen we tips om alle mooie cadeautjes duurzaam in te pakken!


Gemeente Aalsmeer, Gemeente Bloemendaal, Gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude, Gemeente Haarlemmermeer, Gemeente Heemstede, Gemeente Hillegom, Gemeente Katwijk, Gemeente Lisse, Gemeente Noordwijkerhout, Gemeente Teylingen, Kringloopwinkel, Meerlanden

By admin