Mon. Aug 8th, 2022

Door Redactie Begin van iets moois op 10/10/2017

Het is vandaag 10 oktober, de Dag van de Duurzaamheid. Wat een mooie dag! Deze dag besteden we namelijk volop aandacht aan één van de meest besproken onderwerpen van onze tijd: duurzaamheid en zuinig omgaan met onze aarde. Dat klinkt groot, maar hoe kun je dit zelf doen? Wij geven je graag een aantal tips. Vanaf vandaag plaatsen wij elke dinsdag –10 weken lang– tips ter inspiratie om duurzamer te leven.

Alle tips zijn makkelijk toe te passen in je leven en door ons en onze collega’s uitgetest! Dus doe mee en check de komende 10 weken elke dinsdag onze duurzame tips op deze site en via Facebook en Twitter. Hieronder alvast tip 1 van 10 duurzame tips.

Tip 1: Oer-Hollands, pak vaker de fiets!

Wij hebben tegenwoordig allemaal drukke agenda’s. Om overal op tijd te komen pakken we daarom sneller de auto. Soms kun je er niet om heen, maar vaak ook wel: pak op deze momenten lekker de fiets. Vooral als het om korte afstanden gaat. Een auto gebruiken voor korte afstanden is niet alleen onnodig duur, maar ook erg belastend voor onze leefomgeving. Wees niet bang om je fiets uit de schuur te halen als je de kinderen naar school brengt of even naar de winkel moet. En als je niet te ver van je werk woont, ben je soms zelfs sneller met de fiets! Hieronder zie je een aantal collega’s die ons kunnen inspireren tot stoere daden:

Antoine fietst dagelijks 22 km! Waarom?
“Omdat het goed is om te bewegen en omdat het beter is voor het milieu!”Tips duurzaamheid - pak vaker de fiets - beeld Antoine

Els, Jan, John, Diane en Heleen fietsen elke dag tussen de 11 en 20 km!Tips duurzaamheid - pak vaker de fiets 2Tips duurzaamheid - pak vaker de fiets 1

Een nat pak?

Ben je bang voor een pittige regenbui tijdens het fietsen? Volgens de statistieken is de kans op een regenbui, tijdens een fietstocht van een uur, gemiddeld 10 procent. Met andere woorden, als je een uur per dag fietst (wat behoorlijk is), regen je maar 1 x per 2 weken nat! Mocht je dit toch een risico vinden, check dan onze tweede duurzame tip op dinsdag 17 oktober.

Wie van jullie fietst ook regelmatig naar werk, school of winkelcentrum?


Gemeente Aalsmeer, Gemeente Bloemendaal, Gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude, Gemeente Haarlemmermeer, Gemeente Heemstede, Gemeente Hillegom, Gemeente Katwijk, Gemeente Lisse, Gemeente Noordwijkerhout, Gemeente Teylingen, Meerlanden, Nieuws

By admin