Mon. Aug 8th, 2022

Door Redactie Begin van iets moois op 06/6/2017

Heb je thuis nog waardevolle grondstoffen zoals oude spaarlampen, batterijen of een kapotte föhn? Breng ze bij de mobiele Grondstofkar in jouw buurt! Dat scheelt niet alleen een ritje naar het milieuplein, ook je aanrecht of kast is weer lekker leeg. Gemeente Lisse en Meerlanden zorgen er samen voor dat deze materialen een tweede leven krijgen. Zo is jouw afval grondstof!

Wat lever je in bij de Grondstofkar?

– frituurvet
– spaarlampen
– tl-buizen
– kleine elektrische apparaten
– inktpatronen
– cartridges
– batterijen
– textiel

Jouw afval is het begin van iets moois

Door afval op de juiste manier te scheiden, draag je direct bij aan iets moois. Deze waardevolle materialen worden dan hergebruikt tot grondstoffen en nieuwe producten. Oud, leeg, uit de mode, incompleet, kapot of gewoon overbodig, hoe meer grondstoffen we kunnen recyclen, hoe beter voor het milieu!

Waar vind je de Grondstofkar?

De kar staat alle werkdagen tussen 8.30 en 15.30 uur op een andere locatie in Lisse.
Er is altijd wel een locatie bij je in de buurt:
Even week
• Maandag: P-plaats Westerdreef
• Dinsdag: hoek Broekweg/Hyacintenstraat
• Woensdag: hoek Gerard Doustraat/Josef Israelstraat
• Donderdag: hoek Mendeldreef/Heereweg
• Vrijdag: Engelplein

Oneven week
• Maandag: Meer en Houtplein tijdens de markt
• Dinsdag: Vivaldistraat Poelmarkt
• Woensdag: Bredeschool Oranjelaan
• Donderdag: P-plaats Bondstraat in centrum nabij Gemeentehuis
• Vrijdag: Rooversbroekdijk hoek Jacoba van Beierenlaan

Grondstofkar op de proef

De Grondstofkar is een proef van de gemeente Lisse en Meerlanden. Doel is om het restafval te verminderen en afvalscheiden voor inwoners makkelijker te maken. Nu kun je naast papier en glas ook batterijen, spaarlampen en klein chemisch afval in je buurt wegbrengen. Lisse is één van de eerste gemeenten waar de nieuwe kar 3 maanden staat. Als dit een succes is en veel inwoners leveren hun afval bij de Grondstofkar in, dan wordt de proef uitgebreid naar andere gemeenten.

Ideeën of suggesties voor Begin van iets moois? Laat het ons via Facebook weten!


Gemeente Lisse, KCA, Meerlanden, Textiel

By admin