Mon. Aug 8th, 2022

Door Redactie Begin van iets moois op 03/3/2017

..
Wat hebben we genoten van ons eerste Begin van iets moois festival. Het had wat voeten in de aarde, of beter gezegd in de compost, maar dan heb je ook wat! Ruim 900 inwoners uit de regio Haarlemmermeer en Duin- en Bollenstreek hebben zaterdag 25 maart in de stralende lentezon het festival bezocht. En hebben kunnen zien, voelen en ervaren dat afval het begin is van iets moois.
..
Begin van iets moois festival tour in Groene Energiefabriek

Elk half uur kon je een kijkje achter de schermen nemen bij de Groene Energiefabriek waar het GFT wordt verwerkt tot vijf producten.
..

Met een paar muntjes voor lokale lekkernijen kon je van het zonnetje genieten in de koffiecorner. Deze was ingericht met gebruikt meubilair uit de Meerwinkel,
..

Afval is ook grondstof voor een hippe hoed of pet!
..

Begin van iets moois festival Straattheater de Re-Cyclists

De eyecatcher was het straattheatertrio The Re-Cyclists met prachtige kostuums van blikjes, plastic tassen en kapotte fietsbanden.
..

Alle muzikanten in de dop konden Trommelen op Rommel.
..

Begin van iets moois festival fiets een shake

Dorst gekregen? Even fietsen voor je eigen shake!
..

Wethouders uit de verschillende Meerlanden gemeenten kregen een demonstratie textiel sorteren.
..

Bij ‘goud delven in oude apparaten’ kon je oude laptops, telefoons en beeldschermen open schroeven om te zien dat vrijwel alle onderdelen hergebruikt kunnen worden.
..

En natuurlijk deelden Meerlanden en gemeenten ruim 55.000 zakken MeerCompost uit op 17 locaties in 14 gemeenten aan inwoners als bedankje voor het scheiden van GFT. Deze compost is in de Groene Energiefabriek gemaakt van 1.250.000 kilo ingezameld GFT uit de regio.


Compost, Geen categorie, Gemeente Aalsmeer, Gemeente Bloemendaal, Gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude, Gemeente Haarlemmermeer, Gemeente Heemstede, Gemeente Hillegom, Gemeente Katwijk, Gemeente Lisse, Gemeente Noordwijkerhout, Gemeente Teylingen, GFT, Groengas, Meerlanden

By admin