Tue. Oct 4th, 2022

Door Redactie Begin van iets moois op 12/12/2016

We vieren een feestje. Dankzij alle inspanningen van inwoners om organisch afval te scheiden heeft Meerlanden 10 miljoen m3 groengas kunnen produceren. Genoeg om 750.000.000 pannenkoeken op te bakken! Om iedereen te bedanken en dit moois met elkaar te vieren, delen milieustraten uit de regio zakjes pannenkoekenmix uit van Korenmolen De Eersteling uit Hoofddorp.

Gert-Jan Klaasse Bos, trotse manager van de Groene Energiefabriek van Meerlanden:

“Onze vuilniswagens rijden op dit groengas, maar je kunt natuurlijk ook pannenkoeken bakken op het gas. De productie van 10 miljoen m3 groengas is een mooie mijlpaal voor onze fabriek. GFT is grondstof en met recht het Begin van iets moois. Omdat we dit samen met bewoners en gemeenten voor elkaar hebben gekregen, willen wij de inwoners uit onze regio daarvoor belonen met iets lekkers dat lokaal is geproduceerd.” 

Actie loopt van 17 tot 24 december: op=op

Vanaf zaterdag 17 tot 24 december krijgt iedere bezoeker van de milieustraat één zakje meergranen pannenkoekenmeel van een milieustraatmedewerker, of mag deze pakken bij de portiersloge. We hebben in totaal 5.000 zakjes om uit te delen op 7 milieustraten. Op=op. Deelnemende milieustraten: Rijsenhout, Heemstede, Diemen, Hillegom, Lisse, Noordwijkerhout en Bloemendaal. Dus heb je kapotte kerstverlichting, oude batterijen, verf, frituurvet of een kapotte wasmachine? Kom nu langs, dat ruimt lekker op.

Voor iedere Europeaan 1 pannenkoek

Uit alle ingezamelde theezakjes, restjes boerenkool, oud brood, schillen en ander organisch afval heeft de Groene Energiefabriek in Rijsenhout sinds de start in september 2011 maar liefst 10 miljoen m3 Groengas geproduceerd. Dat is genoeg om 750.000.000 pannenkoeken op te bakken, voor iedere Europeaan 1 pannenkoek! Daarnaast kun je natuurlijk veel meer met Groengas, ook de inzamelwagens van Meerlanden rijden er bijvoorbeeld op. Duurzaam en beter voor het milieu. Bekijk op www.beginvanietsmoois.nl wat allemaal bij het GFT ingezameld mag worden.

Kerstdessert-tip: flensjes met ijs en rood fruit

Nog bezig met het kerstmenu? Maak als dessert flensjes met ijs en rood fruit. Succes verzekerd en nog een reden om naar de milieustraat te gaan! Het meel is lokaal geproduceerd door Korenmolen De Eersteling uit Hoofddorp, dat maakt de flensjes of pannenkoeken natuurlijk extra lekker. Bekijk het recept op de site of op Facebook. Je kunt de flensjes van te voren bereiden, zonder kerststress.

Fijne feestdagen!


Gemeente Hillegom, GFT, Groengas

By admin