Tue. Oct 4th, 2022

Door Redactie Begin van iets moois op 12/12/2016

All I want for Christmas is you … en 2 kerstmenu’s met 3 gangen graag! Wat doen we onszelf aan?! En niet één dag maar twee! Daarom hierbij een receptje voor een stressloos kerstdessert met succesgarantie. Want een recept met kerst uitproberen dat je nog nooit hebt gemaakt is nooit een goed plan. Je denkt misschien waarom delen we dit recept op Begin van iets moois? Omdat we iets moois te vieren hebben!

Voor iedere Europeaan 1 pannenkoek

Uit alle ingezamelde theezakjes, restjes boerenkool, oud brood, schillen en ander organisch afval heeft de Groene Energiefabriek in Rijsenhout dit jaar een recordaantal groengas geproduceerd: maar liefst 10 miljoen m3. En dat is genoeg om 750.000.000 pannenkoeken op te bakken, voor iedere Europeaan 1 pannenkoek! Om alle inwoners te danken delen milieustraten in de week voor kerst gratis pannenkoekenmix van Korenmolen De Eersteling uit Hoofddorp uit.

Recept warme flensjes met ijs en rood fruit

Makkelijk: je kunt de flensjes van te voren bereiden volgens de aanwijzingen op de verpakking. Warm ze vlak voor het opdienen even op in de koekenpan. Door het rode fruit krijgt het dessert een mooi kersttintje. Om je vingers bij op te eten!

Ingrediënten voor 4 personen

– 200 gram pannenkoekenmix
– snufje zout
– melk
– ei
– klontje boter om flensjes in te bakken
– 200 gram gemengd rood fruit
– 4 bolletjes roomijs
– 2 eetlepels honing
– 1 eetlepel citroensap
– poedersuiker

Bereiding

– Maak het pannenkoekenbeslag volgens de aanwijzingen op de verpakking
– Bak één of twee (voor de liefhebbers) flensjes per persoon
– Leg per persoon een dubbelgeslagen warm flensje op een groot bord
– Verwarm de honing met het citroensap en giet een klein beetje over de flensjes
– Leg op elk flensje een bolletje roomijs met rood fruit
– Strooi als garnering een beetje poedersuiker over het dessert

Smakelijk eten en we wensen iedereen alvast fijne feestdagen!


Gemeente Aalsmeer, Gemeente Bloemendaal, Gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude, Gemeente Haarlemmermeer, Gemeente Heemstede, Gemeente Hillegom, Gemeente Katwijk, Gemeente Lisse, Gemeente Noordwijkerhout, Gemeente Teylingen, Groengas

By admin