Tue. Oct 4th, 2022

Door Redactie Begin van iets moois op 03/3/2016

Meerlanden en gemeente Bloemendaal bedanken inwoners voor scheiden organisch afval

Voor het tiende achtereenvolgende jaar heeft Meerlanden tijdens de Landelijke Compostdag op zaterdag 19 maart gratis compost aangeboden aan inwoners van gemeente Bloemendaal. Wethouder Richard Kruijswijk en vertegenwoordigers van gemeente Bloemendaal en Meerlanden deelden zakken MeerCompost uit aan de inwoners als beloning voor het gescheiden aanleveren van hun organische afval uit keuken en tuin (GFT). MeerCompost, gemaakt van lokaal ingezameld organisch afval, is een natuurlijke bodemverbeteraar die de bodem met voedingsstoffen verrijkt en verschraling tegengaat.

Gratis moestuin

Met het ophalen van MeerCompost ontvingen inwoners ook zakjes bloemenzaad en groeipapier met kruidenzaadjes erin verwerkt. Voordat het groeipapier in de grond zou worden geplant in afwachting van verse kruiden, riep de tekst op het groeipapier inwoners op om het collectieve platform beginvanietsmoois.nl te bezoeken en de Facebookpagina van dit initiatief ‘leuk te vinden’ (inclusief het meest recente bericht over de Compostdag). Uit alle Begin van iets moois Facebook fans trekt Meerlanden straks drie personen die voor één jaar een gratis moestuin met fruitboom van Fruit Your World cadeau krijgen. Deze actie loopt tot en met 31 maart en de winnaars worden op 4 april via Facebook bekend gemaakt.

Begin van iets moois

Via het platform beginvanietsmoois.nl informeren Meerlanden en de aangesloten gemeenten inwoners over het nut en de noodzaak van afval scheiden. Bezoekers van het platform vinden hier feiten, tips en verhalen over het scheiden van afval en wat dit oplevert. Via de Facebook pagina en Twitter feed van Begin van iets moois kunnen inwoners zich bovendien uitspreken en actief hun ervaringen met afval scheiden delen.

“Het scheiden van GFT is letterlijk het begin van iets moois; het levert onder meer goede kwaliteit compost op dat de bodem van tuinen energie geeft. Met het initiatief Begin van iets moois willen wij inwoners uit de regio net zo enthousiast maken voor afval scheiden als wij dat zijn. Zo werken we met elkaar aan een circulaire economie gebaseerd op hernieuwbaarheid en hergebruik,” aldus Angeline Kierkels, algemeen directeur Meerlanden.

Landelijke Compostdag

Meer dan 50 werknemers van Meerlanden hebben in 14 gemeenten op 17 locaties ruim 55.000 zakken MeerCompost uitgedeeld in de regio Haarlemmermeer en Duin- en Bollenstreek. Deze compost is gemaakt van 1.250.000 kilo ingezameld GFT uit de regio.

MeerCompost

MeerCompost stimuleert de groei van bloemen en planten op een milieuvriendelijke wijze, het reguleert de waterhuishouding en zorgt voor een natuurlijke balans in de bodem. De compost wordt gemaakt door een combinatie van vergisting en compostering van organische afvalstromen. MeerCompost is een gecertificeerd product (Keurcompost), vrij van onkruidzaden en ziektekiemen.
Bekijk het gebruiksvoorschrift


Compost, Gemeente Bloemendaal, GFT

By admin