Mon. Aug 8th, 2022

Door Marissa Koopmans op 02/2/2016

Vanaf 1 maart kunnen huishoudens in Hillegom ook drinkpakken en blik aanbieden in de zakken met het plastic verpakkingsafval. Door ze samen in te zamelen, kunnen meer materialen dan voorheen worden hergebruikt tot grondstoffen en producten. De gemeente Hillegom heeft als ambitie om zoveel mogelijk afval de recyclen en de hoeveelheid restafval te verminderen.

Plastic afval, blik en drinkpakken samen inzamelen

Afvalbedrijf Suez, die het ingezamelde verpakkingsafval verwerkt, heeft de sorteerinstallatie aangepast. Daardoor is het nu ook mogelijk om ingezameld blik, drinkpakken en plastic verpakkingsafval van elkaar te scheiden. Met deze extra inzamelmogelijkheid maakt de gemeente Hillegom het inwoners makkelijker om afval nog beter gescheiden aan te bieden. Het gescheiden afval wordt gerecycled tot grondstof en er blijft minder restafval over dat verbrand wordt.

Afval is het begin van iets moois

Wethouder Anne de Jong: “Je kunt het je bijna niet voorstellen, maar van het ingezamelde plastic worden totaal nieuwe producten gemaakt, zoals speelgoed, tennisballen en mobiele telefoons. Letterlijk het begin van iets moois. Van drinkpakken maken ze onder andere kantoorbenodigdheden, kartonnen dozen en wc-papier. Oud blik wordt nieuw blik. De hoeveelheid nieuwe grondstoffen die hiervoor nodig is, wordt dus gelukkig sterk verminderd.“


blik en drinkpakken, Gemeente Hillegom

By admin