Mon. Aug 8th, 2022

Door Redactie Begin van iets moois op 02/2/2016

Steeds meer inwoners uit Hillegom scheiden hun GFT en ander afval. En dat is goed nieuws voor het milieu. Ons afval is op deze manier niet het einde van een keten maar het begin van iets moois. En dit gerecyclede moois wordt weer hergebruikt in onze eigen gemeente. Zo is de kringloop weer rond!

Hoe worden de gerecyclede producten in Hillegom ingezet?

Al onze bananenschillen, keukenresten en ons tuinafval worden in de groene energiefabriek van Meerlanden verwerkt tot grondstof en nieuwe producten. Water uit het composteerproces wordt onder andere ingezet om straten en straatmeubilair te reinigen en parken en plantsoenen in Hillegom en omgeving te verzorgen. Verder maakt Meerlanden pekelwater van ons GFT voor gladheidsbestrijding. Dat is deze winter gelukkig nog niet vaak nodig geweest maar tijdens de vorstperiode kan iedereen dankzij het scheiden van GFT afval weer veilig de weg op!

Gratis compost tijdens de landelijke compostdag

Elk jaar worden er gratis zakken compost van GFT afval uitgedeeld tijdens de landelijke compostdag. In 2016 vindt de compostdag plaats op 19 maart. Je kunt dan tussen 10.00 en 12.00 uur gratis zakken compost ophalen bij de Milieustraat, Marconistraat 16. Zoals je in de video kunt zien wordt het compost gebruikt als natuurlijke bodemverbeteraar bij moestuinen zoals onze volkstuin “Elsbroek”.

Bekijk de video hoe Hillegom GFT recyclet:

Stills-film-hillegom-knop

Help mee aan begin van iets moois!

Wil je ook je bijdrage leveren? Help dan mee en scheid jouw GFT. Kleine moeite, groot effect. En het begin van iets moois voor je eigen gemeente!

Lees ook: Welk afval mag in de groene GFT bak


Compost, Gemeente Hillegom, GFT, Videos

By admin