Mon. Aug 8th, 2022

Door Redactie Begin van iets moois op 01/1/2016

Is deze week nou de groene of de grijze afvalcontainer aan de beurt?! Soms gaan de weken zo snel dat je compleet kwijt bent wanneer welke afvalsoort wordt ingezameld. Totale black-out. Om je een beetje te helpen (en te stimuleren je afval te scheiden 🙂 hebben we het voor je op een rij gezet. Niet alleen op papier, maar ook in een app. Kun je altijd even snel checken of jij (of je buurman!) goed zit. Jij blij, wij blij. Want hoe meer afval je gescheiden aanbiedt, hoe beter wij het kunnen recyclen tot nieuwe producten. Download daarom nu de gratis app.

Handige afval app

Met de app van Meerlanden zie je door het invullen van postcode en huisnummer direct de eerstkomende inzameldata van alle afvalsoorten. Via notificaties stelt je zelf in of je een automatische herinnering van de inzameldagen op je telefoon wilt ontvangen. Handig, zo mis je nooit een inzameldag! Je kunt de app downloaden via de App Store of Google Play door te zoeken op ‘Meerlanden’.

Wil je een herinnering via e-mail?

Heb je geen smartphone? Dan kun je per e-mail een herinnering ontvangen via afval.bloemendaal.nl. Vul hier je woonadres en e-mailadres in en je krijgt een e-mail vóór elke inzameldag.

Afvalkalender op papier

De afvalkalender 2016 is in Bloemendaal voor kerst huis-aan-huis verspreid. Wanneer je geen kalender hebt ontvangen, kun je bellen met 14023. De kalender wordt dan alsnog bezorgd. Je kunt de afvalkalender van jouw buurt ook digitaal downloaden.

Nieuw! Vanaf 1 januari inzameling drinkpakken

Vanaf 1 januari kun je in de gemeente Bloemendaal naast plastic ook drinkpakken in de Plastic Heroes-zak stoppen. Alle drinkpakken voor vloeibare voedingsmiddelen kunnen worden aangeboden. Ook de pakken met een aluminium laagje. Bekijk wat je allemaal in de Plastic Heroes-zak mag inzamelen.


Gemeente Bloemendaal

By admin