Mon. Aug 8th, 2022

Door Redactie Begin van iets moois op 12/12/2015

En dan ineens ben je die prachtig versierde kerstboom zat. Een paar weken heeft hij met “Jingle Bells” en “Last Christmas” in het stralende middelpunt gestaan. Als rots in de kerstbranding trotseerde hij boodschappenstress, kadootjes en familie. Maar nu de boom z’n naalden als een stortbui laat vallen, wil je ‘m de deur uit. De feestdagen zijn over en we willen dat het “gewone leven” weer begint. Maar help! Hoe pak je dit naald-loos aan en waar laat je je naakte boom?

Tip om boom naaldvrij de deur uit te krijgen

Dit lukt natuurlijk niemand. Je kunt het beste een groot laken onder de boom leggen voor je begint met aftuigen. Wil je het echt goed aanpakken dan maak je het laken aan de onderkant van de stam vast met tape of een touw. Verwijder als laatste de strengen met lichtjes. Dit zorgt altijd voor de grootste naaldlawines. Wikkel dan het laken om de boom en draag je boom in het laken het huis uit. Bekijk hieronder wanneer je de kerstboom kunt aanbieden.

7 januari – Kerstbomenronde in Bloemendaal

Op 7 januari kunnen alle inwoners van Bloemendaal hun kerstbomen vanaf 7.00 uur aanbieden aan de straatkant. Op deze dag worden de bomen in alle straten opgehaald. De opgehaalde bomen worden bij Meerlanden weer gebruikt als energiebron voor de compostering van GFT. Kerstbomen mogen niet in de GFT-bak omdat ze het inzamelproces kunnen verstoren door de houten kruizen en de dikke stammen. Bovendien verteren kerstbomen niet in de vergisters.

8 januari – Kerstbomenverbranding Bennebroek

Op vrijdag 8 januari is er van oudsher een kerstbomenverbranding in Bennebroek op de Geitenwei. De verbranding wordt georganiseerd door de vrijwillige brandweer van Bennebroek. Kinderen die kerstbomen brengen krijgen een lootje en maken kans op een prijs. Op vrijdagavond 8 januari wordt om 19.00 uur de grote hoop in de brand gestoken. Om 19.30 uur is de prijsuitreiking. Volg de lokale media voor verdere informatie.

9 januari – Kerstbomenverbranding speeltuinvereniging Vogelenzang

Op zaterdag 9 januari wordt er een kerstbomenverbranding georganiseerd door speeltuinvereniging Vogelenzang. Volg de lokale media voor verdere informatie.

Gelukkig Nieuwjaar!

We wensen iedereen een goed, gezond en duurzaam 2016 toe! Misschien mogen we één goed voornemen met iedereen delen: geef je afval een toekomst. Het is het begin van iets moois!


Gemeente Bloemendaal

By admin