Mon. Aug 8th, 2022

MeerCompost

Door Redactie Begin van iets moois op 03/3/2015

Op de Landelijke Compostdag deelt Meerlanden MeerCompost én seed bombs uit. Deze bloemenmix voor bijen groeit en bloeit het beste in combinatie met MeerCompost. Het is het Begin van iets moois in uw tuin! Niet alleen mooi, u doet er ook de bijen een groot plezier mee. En dat is weer belangrijk voor onze leefomgeving.

Bijen zorgen voor bestuiving van planten

Het gaat niet goed met de bijen. Ze sterven in grote getallen. Complete bijenvolken verdwijnen. En dat is geen goed nieuws. Want bijen spelen een belangrijke rol in de voedselproductie. Ze zorgen voor de bestuiving van planten. Honingbijen en hommels zorgen samen voor 70-80% van alle bestuiving in de landbouw en zijn dus van levensbelang voor de voedselproductie.

In 3 stappen het begin van iets moois:

  1. Bemest uw tuin met MeerCompost:
    Strooi (elk voor- en najaar) een laagje van 2 tot 5 mm compost over borders en gazon, en hark dit licht in.
  2. Kies een plek in uw tuin en werp de bol
  3. Wacht en zie de plantjes groeien

Veel plezier met de bloemetjes en de bijtjes!

Meer weten over de dosering van MeerCompost? Lees het hier >


Gemeente Bloemendaal, Gemeente Heemstede, Gemeente Hillegom, Meerlanden

By admin