Tue. Oct 4th, 2022

Door Redactie Begin van iets moois op 11/11/2014

Wie 5 november in de omgeving van de Meeuwenstraat in Hoofddorp was, werd getrakteerd op een spectaculaire actie. In de middag werd een lange mat van 15 meter uitgerold naast de nieuwe plastic container. Turners van SV Pax Haarlemmermeer lieten op een wel heel bijzondere manier zien waar inwoners van deze straat en omgeving hun plastic afval voortaan kunnen inleveren.

Fit voor plastic campagne

De actie is onderdeel van de Fit voor plastic campagne. Deze campagne wordt door de gemeente Haarlemmermeer en Meerlanden georganiseerd. Doel van de campagne is om de inwoners van Haarlemmermeer in beweging te krijgen naar de 150 nieuwe containers en bewust te maken hun plastic afval te verzamelen voor recycling. Eind november staat nog een sportief evenement: “Fit voor plastic Jam” in de planning op het Burgemeester Van Stamplein in Hoofddorp. Tijdens deze actie zullen verschillende sporters (freerunners, bmx’ers en breakdancers) hun kunsten laten zien en aandacht vestigen op de 150 nieuwe plastic containers in Haarlemmermeer.

Weten waar de nieuwe containers staan of komen?

Eind november kunnen alle 150 nieuwe plastic inzamelcontainers in de gemeente Haarlemmermeer worden gebruikt. Ruim 60% van deze nieuwe containers staat al op z’n plek. Alle inwoners die hun steentje bijdragen voor een beter milieu zijn “Fit voor plastic”. Bekijk de locaties van de 150 nieuwe plastic containers.

Foto’s Meeuwenstraat in beweging – www.vosfotografie.nl en  www.engelchorfotografie.nl


Gemeente Haarlemmermeer

By admin