Tue. Oct 4th, 2022

Door Redactie Begin van iets moois op 11/11/2014

Wat gebeurt er met ons plastic afval uit de containers in Haarlemmermeer? In het filmpje is te zien hoe de sorteerfabriek in Rotterdam het plastic afval sorteert in verschillende soorten plastics zoals PET, PTE PEE en folie. Vervolgens koopt de verpakkende industrie weer plastic balen in om deze te recyclen in nieuwe verpakkingen of producten. Voor de plastic soort PET moet de verpakkende industrie zich dit jaar houden aan het gebruiken 25% recyclaat (dus hergebruikt plastic).

Onze fossiele grondstoffen raken uitgeput

Wist je dat voor de fabricage van plastic gebruik wordt gemaakt van olie? Onze (fossiele) grondstoffen raken uitgeput, terwijl wij steeds meer plastic gebruiken. Dit is een belangrijke reden waarom er onderzoek wordt gedaan om een ander verpakkingsmateriaal te maken. Bovendien is het belangrijk om minder plastic te gebruiken door bijvoorbeeld zelf een tas mee te nemen als je boodschappen gaat doen. En als je plastic hebt gebruikt, dit plastic afval dan naar de inzamelcontainer te brengen. Zodat we dit kunnen hergebruiken. Wist je bijvoorbeeld dat er tennisballen en fleecetruien worden gemaakt van gerecycled plastic?

Van deoroller tot chocopasta deksel

Ga dus bewust om met het gebruik van plastic. En verzamel je plastic verpakkingen en breng het naar de nieuwe plastic container in je buurt. Van deo-roller tot choco pasta deksel, we hergebruiken het allemaal!

Bekijk het filmpje >


Gemeente Haarlemmermeer

By admin