Tue. Oct 4th, 2022

Door Redactie Begin van iets moois op 11/11/2014

Zaterdag 22 november was het Burgemeester Van Stamplein het toneel van breakdancers, freerunners en BMX-ers. De gemeente organiseert samen met Meerlanden de “Fit voor plastic Jam” om aandacht van inwoners en het winkelende publiek te trekken voor plastic recycling. In Haarlemmermeer worden 150 nieuwe plastic containers geplaatst en deze staan nu bijna allemaal op z’n plek. Nu kan iedereen in zijn eigen buurt plastic afval wegbrengen. Bekijk de locaties.

Nathalie Goudsmit van de gemeente Haarlemmermeer legt uit: “We willen de mensen letterlijk mobiliseren. Hergebruik van plastic is namelijk ontzettend belangrijk’’, meent zij. “De gemeente heeft in 150 brengparkjes 150 containers neergezet. Geen grote oranje bakken maar mooie grijze bakken, weggewerkt in het straatbeeld. In plastic zit olie. Het verergert de CO-2 uitstoot. Met dit sportieve element willen we de mensen in beweging brengen om plastic kritisch te bekijken.’’

Er hangt een positieve vibe en het zonnetje doet goed mee eind november. Een groep bucketdrummers produceert een lekkere beat op lege plastic emmers en vraagt kinderen uit het publiek om een potje mee te drummen.

“Ik breng al 5 jaar mijn plastic afval naar de plastic container”, zegt een inwoner. “Het scheelt enorm in het volume van de inhoud mijn afvalbak en het is nog goed voor het milieu ook.”

Later in de middag reikt John Nederstigt, Wethouder duurzame economische ontwikkeling, de “Fit voor plastic” bokaal uit aan Gaffar Binda voor de coolste move richting de plastic container. ,,Met 150 inzamelcontainers voor plastic worden we een duurzamer polder’’, aldus Wethouder Nederstigt. ,,Dat is goed voor ons en goed voor onze kinderen. We willen naar een honderd procent circulaire samenleving, waarin we niets meer weggooien, maar alles hergebruiken. Textiel, papier, glas en plastic gebruiken als grondstof, niet als afval. Dat is goed voor het milieu en de gezondheid. Duurzaamheid loont.”


Gemeente Haarlemmermeer

By admin