Tue. Jun 28th, 2022

Door Redactie Begin van iets moois op 09/9/2014

Nike denkt en doet mee aan een betere wereld. Zij smelten afgedankte plastic flessen om tot nieuwe garen en produceren hier stof van. Dit recycling proces bespaart grondstoffen en vermindert het energieverbruik met ongeveer 30% ten opzichte van de producten van virgin polyester.

Sinds 2010 heeft Nike Football een geschatte 115 miljoen gerecyclede plastic flessen gebruikt om sportkleding te maken. Om je een beeld te geven, de lengte reikt tot halverwege de wereld. De voetbalshirts van Nike bestaan voor 96% uit gerecycled polyester en hiervoor zijn gemiddeld 7 plastic flessen nodig. Een short wordt uit 6 plastic flessen gemaakt. Voor een compleet voetbaltenue zijn dus in totaal 13 plastic flessen nodig.

Werk ook aan een betere wereld en breng jouw plastic flessen naar de dichtsbijzijnde container.


Gemeente Haarlemmermeer

By admin