Mon. Aug 8th, 2022

Door Redactie Begin van iets moois op 09/9/2014

Als plastic afval gescheiden wordt ingezameld, kunnen we het recyclen tot nieuwe plastic producten zoals autobumpers, tennisballen, warme truien en veel meer. Grootschalige recycling van plastic zorgt voor minder druk op het milieu. We hoeven dan geen nieuw plastic te maken.

Het besparen van aardolie

Weinig mensen weten dat plastic wordt gemaakt van aardolie. Maar we weten allemaal wel dat aardolie schaars wordt én dat het gebruik ervan bijdraagt aan de opwarming van de aarde. Ook levert gescheiden inzameling van plastic verpakkingsafval een aanzienlijke besparing op de verwerking van het overige afval op. Daarom kun je afval beter scheiden.

Op www.plasticheroes.nl vind je meer informatie over het nut van het scheiden van plastic.


Gemeente Haarlemmermeer

By admin