Mon. Aug 8th, 2022

Door Redactie Begin van iets moois op 09/9/2014

Op dinsdagmiddag 23 september hebben de leerlingen uit de groepen 7 en 8 van Sterrenschool Bikube, Vesterhavet en Klippeholm het zwerfafval in de buurt opgeruimd. Vanaf het schoolplein waaierden de kinderen in kleine groepjes uit om in de omgeving van het winkelcentrum en hun scholeneiland het vuil op te prikken.

Onder hen het viertal Jarick, Rochana, Tjorn en Talitha, leerlingen van groep 8 van de Bikube. Minutieus werd het grasveld achter het winkelcentrum afgespeurd, op zoek naar plastic bekers en ander afval, blikjes en papiertjes. Wat hen vooral opviel was de grote hoeveelheid kauwgum.

35 jarig jubileum Bornholm

De zwerfafvalactie vond plaats ter afsluiting van de festiviteiten rondom het 35-jarig jubileum van de wijk Bornholm. Zo’n 100 leerlingen deden mee aan de opruimactie in Bornholm.

Plastic afval kan in Bornholm in de nieuwe containers

Meerlanden ondersteunde de opschoonactie met het uitdelen van afvalgrijpers en veiligheidshesjes en heeft vervolgens het zwerfvuil, waaronder plastic, afgevoerd naar de milieustraat in Rijsenhout.

Plastic afval kan voortaan door de inwoners van Bornholm worden ingeleverd in de nieuwe ondergrondse containers voor plastic.

Bekijk de locaties

Foto: Jur Engelchor


Gemeente Haarlemmermeer

By admin