Mon. Aug 8th, 2022

Door Redactie Begin van iets moois op 09/9/2014

Afgelopen week zagen we een bijzondere oproep op een aantal plastic afval containers in Floriande. Iemand is bezig met een ontwerp van een nieuwe prullenbak voor de inzameling van plastic. Nieuwsgierig wie deze oproep heeft geplaatst!

“Om het ontwerp te verfijnen zoek ik 10 mensen die ik kan interviewen om goed inzicht te hebben hoe jullie omgaan met plastic scheiden, waar je tegenaan loopt en welke eisen er gesteld worden aan zo’n prullenbak.”

We kwamen uit bij Kirsten Barnhoorn, oprichter van New Energy Consulting in Hoofddorp, een adviesbureau in duurzaamheid en innovatie. “Met mijn bedrijf streef ik ernaar om mensen te inspireren en te stimuleren om duurzaamheid op een positieve manier in hun leven te integreren.”

Plastic afval 50% van het totale volume huisafval

Eén van de belangrijke uitdagingen in duurzaamheid is het maximaal recyclen en hergebruiken van ons afval. Plastic neemt In ons huisafval zo’n 50% van het totale volume in. En dat merkte ik in mijn prullenbak vertelt Kirsten. Bij het scheiden van plastic liep ik tegen het probleem aan dat het altijd veel ruimte in mijn keuken innam, het in een zak aan een keukenkastje hing en behoorlijk onhandelbaar was als ik het naar de plastic containers bracht.

Prototype prullenbak

Samen met Craftworks uit Nieuw Vennep ontwikkelden we een speciale prullenbak voor thuis, die plastic tot 25% van het oorspronkelijke volume samenperst. Het is nog een prototype, maar voor de verdere ontwikkeling interview ik nu consumenten. Zo kom ik er achter hoe mensen met plastic scheiden omgaan, waar zij tegenaan lopen en welke eisen zij stellen aan zo’n prullenbak. Erg leuk en verhelderend om te doen.

Meedoen aan het onderzoek?

Voor het onderzoek zoekt Kirsten nog mensen om te interviewen. Wil jij vertellen hoe je thuis je plastic verzamelt voor recycling dan kun je je aanmelden via kirsten@newenergyconsulting.nl.

Afval scheiden scheelt een hoop ruimte

Wie goed zijn afval en ook plastic scheidt, zal merken dat de plastic bak als hoofdbak gebruikt kan worden en dat voor het restafval nog maar een kleine afvalbak nodig is.


Gemeente Haarlemmermeer

By admin