Mon. Aug 8th, 2022

Door Redactie Begin van iets moois op 09/9/2014

Het is Boyan Slat (20 jaar) gelukt om met zijn team van The Ocean Cleanup het geld met crowdfunding bij elkaar te krijgen om de plastic soep uit de oceanen op te ruimen. Meer dan 37000 mensen hebben geld gestoken in dit project. De 2 miljoen dollar wordt gebruikt om het ontwerp te produceren.

“WE DID IT! Thanks a (two) million to everyone who believe in us, and and our quest to develop the largest cleanup in history.”

Door twee drijvende armen in V-vorm met een lengte van 100 kilometer wordt het drijvende plastic op één punt verzameld. Na anderhalve maand wordt dit plastic weer afgevoerd. Het ontwerp maakt gebruik van stromingen en kan plastic tot 3 meter diep opvangen uit de oceanen.

Het blijft natuurlijk altijd beter om te voorkomen dat het plastic in de zee terechtkomt. En daarom plaatst de gemeente dit jaar 150 plastic containers in Haarlemmermeer. Dan kunnen wij er in ieder geval voor zorgen dat ons plastic weer wordt gerecycled en niet in de natuur terechtkomt.


Gemeente Haarlemmermeer

By admin