BviM-festival-header-festivalpagina2

Icoon Begin van iets moois festival

Kom ook naar het Begin van iets moois festival

Mis de eerste editie van het Begin van iets moois festival niet!

Beleef op dit unieke festival in Rijsenhout dat afval het begin van iets moois is met superleuke activiteiten.

 

De toegang is gratis en je bent zaterdag 25 maart van harte welkom van 9:00 – 15:00 uur.

Nieuwsgierig? Dan zien we je graag zaterdag!

 

Locatie festival:
Meerlanden
Aarbergerweg 41
Rijsenhout

bvim-festivalprogramma

pofferdikkie

 

Proef heerlijke biologische poffertjes

“Pofferdikkie” bakt verse biologische poffertjes, traditioneel met roomboter en poedersuiker. We hebben er nu al zin in! Je kunt ook andere lekkere toppings kiezen zoals aardbei, slagroom, choco en karamel. De poffertjes worden gemaakt van biologisch meel van Molen de Zandhaas. Iedere bezoeker krijgt op het festival een paar muntjes om iets lekkers te halen. Dus op naar Pofferdikkie!

 

Doe de live tour in de Groene Energiefabriek

Welke geheime formule wordt er op al onze ingezamelde schillen, onkruid en kliekjes losgelaten, zodat we kunnen koken of autorijden op GFT?! Tijd om de toverformule te ontrafelen! Ontdek tijdens de rondleiding hoe de Groene Energiefabriek jouw bananenschillen, koffieprut en andere keukenresten omtovert tot groengas, compost en andere producten.

 

Trommel op rommel

“De Vuilnismannen” reizen door het hele land. Op het festival kun je een workshop trommelen op rommel doen met een uitgebreid trommel instrumentarium! Gedumpte emmers, tonnen, borstels, pannen en andere afvalmaterialen. Na een knallende opening door De Vuilnismannen worden de instrumenten uitgedeeld en volgt een korte warming-up. Doe mee en leef je uit!

 

Speel toffe games bij de Funcky Phone

Deze old-school arcade machine beloont jou voor het recyclen van je oude mobiele telefoon. In plaats van een muntje werp je een afgedankte telefoon in om te spelen bij een van deze E-waste Arcades! Jouw recycle inspanning wordt beloond met toffe games. Dus neem je oude mobieltjes mee naar het festival, zo lever je meteen een bijdrage voor een beter milieu.

 

Beleef straattheater De Re-Cyclists

De Re-Cyclists hebben prachtige kostuums van alles wat wij weggooien: bierblikjes, plastic tassen en kapotte fietsbanden. Ze trekken rond over het festivalterrein en halen iedereen over om aan de vrolijke Re-Cycle Afvalrace deel te nemen. Wie wint wordt gekroond tot de nieuwe Re-Cycle Koning. Gegarandeerd fun en energie-neutraal!

 

Knutsel je eigen hoed in TetraTown

Knutselaars opgelet! Op het festivalterrein is een plek ingericht met veilig restmateriaal om prachtige creaties te knutselen. Creatief met afval! Zo maak je je eigen unieke hoed of pet met lege drinkpakken of timmer je een eigen plantenbak van afvalhout. Ook kun je meehelpen om met kroondoppen een groot recycle-art kunstwerk te maken.

 

Eet een heerlijk frietje mét

Grote trek gekregen van al die leuke activiteiten? Kom langs bij Woody’s bakfrites van Wouter van Zijp, een startende ondernemer uit onze regio. Hij frituurt duurzaam met aardappelen uit de regio Haarlemmermeer! En, zoals de naam al zegt, vanaf een omgebouwde bakfiets-frituurkraam. Kom 25 maart langs en proef de 100% glutenvrije frites mét mayonaise!